Orientační běh - Lazy a Valy 26-27.5.2012

Orientační běh – Lazy a Valy 26-27.5.2012
 
                Za téměř letního počasí jsme se rozhodli vydat se pod nejvyšší vrchol Slavkovského lesa, pod kopec Lesný. Jak inzeroval Pepa v Chebském deníku, na druhou etapu Jarního trojúhelníku (první se běžela v pátek, a to sprint) na Lazy radši nejezděte, tam se ztrácí i zkušení orientaci. Ale my se lesa nebojíme…
 
                Na Lazech se v sobotu běžela klasika, a přestože jsme v tomto lese již několikrát závodili, ať už v OB nebo v ROB, tak nás les pokaždé překvapí. Resp. stavitel trati, který v některých případech kontroly umístil tak, že bylo někdy obtížné je nalézt. K tomu se přidal velice těžký terén, ve kterém se nedalo moc běhat, a spoustu bažin a podmáčeného podrostu. Závod se našim barvám moc nevydařil. Medailového umístění v H10L dosáhl pouze Samík, který byl třetí, stejně jako Jarda v H55. Čtvrtá pak doběhla v D12 Danča.
 
                Nedělní závod se běžel ve Valech na mapě Balbín a byl o poznání jednodušší, a to jak v orientaci, tak i v terénu. Startovalo se nad železniční zastávkou a starší kategorie si proběhly křížem krážem celou mapu. Naše výsledky byly o něco lepší než předešlého dne. Samík ve své kategorii zvítězil, na druhém místě doběhly Petra v D10L a Danča v D12, třetí byl Peps v H14. Na čtvrtém místě doběhl Mirek v H45 a Jarda v H55 skončil třetí.
 
                Vzhledem k tomu, že pouze Jarda (H55) startoval ve všech třech etapách, tak byl jako jediný hodnocen v celkových výsledcích, kde obsadil čtvrtou příčku.
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //