Nominační soustředění ŽDR 7-10.6.2012

Nominační soustředení ŽDR – Mezirolí u Karlových Varů
 
            Nominační soustředění žákovské a dorostenecké reprezentace se konalo na západě republiky, v blízkosti Karlových Varů. Ubytování bylo v chatkách Sportkempu U Tomášů v Mezirolí. Na programu byly čtyři nominační závody, vždy po dvou na jednom pásmu. Mirek vybral prostory, který se mohly svým charakterem blížit tomu, co závodníky čeká na mistrovství Evropy v Litvě, tedy vlhký a podmáčený podklad, hůře prostupné lesy a mírně zvlněný terén. K tomu se přidalo ještě deštivé počasí a celkový dojem byl, že mokro je všude.
 
            Závodilo se na mapách Krudum u Horního Slavkova a Poušť u Šindelové, což mělo s ohledem na vzdálenost od místa ubytování určité nároky na dopravu a zajištění stravování v místě. Jak v pátek, tak i v sobotu byla v místě shromaždiště k dispozici hospoda a teplý oběd.
 
            První páteční závod na mapě Krudum byl dvoumetr. Start byl na okraji mapy, cíl na téže straně ještě za startem. Jednotlivé kontroly byly umístěny ve tvaru pětky, přičemž každá z kategorií (D14,M14,D16,M16) je vyhledávala v jiném pořadí. Zvítězili Tereza Synková, Katka Bžatková, Martin Kinc, Martin Šimáček, naopak po limitu doběhlo šest závodníků a sedm jich nemělo všechny kontroly.
            Odpolední osmdesátka na téže mapě startovala ze středu mapy, cíl byl opět na východním okraji. Závodníci vybíhali směrem na dvojku, poté, co nalezli pětku nebo čtyřku, tak se museli obrátit zpět a dohledat zbývající kontroly na opačné straně od startu. Pro vítězství si doběhli Katka Papežová, Katka Bžatková, Honza Priessnitz a Martin Šimáček.
 
            Sobotní závody se běžely na mapě Poušť. Stejně jako předchozího dne byl první dvoumetr. Ten se i zde stal pro Pavla Hladíka osudným a tak jako v pátečním závodu přišel bez jedné kontroly. Podle GPS na 4,5 km trati naběhal celých 11 kilometrů. Závod se běžel v levé polovině mapy, typově se jednalo o oblouk zprava doleva. Nejvíce potíží dělaly kontroly č. 3 a 5, které byly umístěny v členitějším terénu v blízkosti bažin a potoka. Vyhráli Katka Papežová a Katka Bžatková, dále Honza Priessnitz a Martin Šimáček. Po limitu nebo nehodnoceni bylo pět závodníků, celých čtrnáct jich nenašlo všechny kontroly.
            Poslední nominační závod v pásmu 80 m se běžel na pravé straně mapy, trať byla opět do oblouku s dlouhým přeběhem na první dvě kontroly. Dvojka byla umístěna za velkou bažinou, ve které skončil Dalibor Bakala. Následovaly postupy mimo cesty na ostatní kontroly až na doběhovou trojku. Tento závod byl jediným, kdy kategorie M16 vyhledávala 4 kontroly. Pro vítězství si doběhli Katka Papežová, Katka Bžatková, Robert Polák a Pavel Hladík.
 
            Součtem čtyř výsledků z tohoto soustředění obsadili první tři místa v kategoriích:
D14 – Katka Papežová, Tereza Synková, Daniela Trpáková
D16 – Katka Bžatková, Bára Matoušková, Michaela Kučová
M14 – Jan Priessnitz, Martin Kinc, Tomáš Petříček
M16 – Martin Šimáček, Pavel Hladík, Dalibor Bakala

Výsledková listina nominační soustředění ŽDR

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //