Běh do vrchu - 25.11.2012

Sportovní oddíl Cyklosport Blažek z Mariánských Lázní připravil na poslední listopadovou neděli první ročník v běhu do vrchu. Přestože se informace o závodu dostaly do povědomí až v druhé polovině října, sešla se v deštivém nedělním ránu na parkovišti u zámku v Lázních Kynžvartu celkem slušná účast. Na šest desítek borců si přišlo vyzkoušet, jak to vypadá, když se na nejvyšší kopec Slavkovského lesa - Lesný mají dostat po svých. Sedmikilometrová trať vedla ze zámeckého parku přes lázeňské město na silnici směrem na Lazy, kde v sedle cca 1 km před cílem uhnula na lesní cestu. Na závodníky čekalo převýšení 400 m, když start byl v 582 m/m a cíl v 983 m/m.

Náš oddíl reprezentoval pouze Mirek, který startoval v kategorii nad 50 let:

Po startu jsem nasadil rovnoměrné tempo, nevěděl jsem, jak se to bude vyvíjet. Trasu znám, autem jsem ji absolvoval několikrát. Mírné stoupání od zámku do města bylo nenáročné, akorát tak pro zahřátí. První prudší kopec v délce asi 300 m přišel po necelém 1,5 kilometru, když se probíhalo kolem městského úřadu. Po téměř rovince následovalo narůstající stoupání  na silnici směr Lazy. Nejprudší bylo asi ve dvou třetinách silniční části. Po opuštění města jsem běžel v podstatě sám, asi v polovině kopce jsem doběhl  a předběhl dvojici závodníků, celkově jsem běžel na začátku druhé poloviny startovního pole. V sedle se silnice téměř narovnala, poslední prudký úsek byl v polovině lesní části. Na vrchol jsem se dostal za 46:14. Zřejmě bych to bych schopen zaběhnout o něco lépe, ale byl to první takový "výběh", který jsem absolvoval.

DIPLOM a výsledková listina

Těsně před vrcholem

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //