Mezinárodní závody v Bulharsku 10-14.7.2019

Mezinárosní závody - 4 days ARDF - Bulharsko 2019

V polovině července 2019 se česká reprezentace zúčastnila mezinárodních závodů v bulharském Primorsku. Společně s dalšími závodníky z Ukrajiny, Ruska, Rumunska, Moldávie, Běloruska nebo Číny jsme byli ubytovaní v rozsáhlém hotelovém komplexu Forest Beach. Díky zajištěnému all inclusive jsme si každý den mohli vychutnávat výborné jídlo podávané formou švédských stolů, koupat se v hotelovém bazénu nebo se opalovat na nedaleké pláži. To vše ale po zásluze, neboť závodění v těžko prostupných bulharských lesích nebylo vůbec jednoduché.

Jako první jsme běželi foxoring na mapě Sinemorec nedaleko tureckých hranic, jehož nejzajímavější částí bylo rozhodně slézání skalnatého útesu a následný doběh po pláži. Největším úspěchem tohoto závodu byla česká bedna v kategorii M21, o kterou se zasloužili Tomáš Hikl, Ondřej Šimáček a Jakub Oma. K chebským úspěchům dále patřilo zlato Daniely Trpákové a bronz Daniela Svatka.

Následující den byl fyzicky nejnáročnější, protože se konaly dva závody. V dopoledním dvoumetru si pro zlato doběhli Daniela Trpáková, Justýna Bouchalová a Dominik Šrom. Odpolední sprint, který byl postaven přímo u hotelu, vyhráli Češi dokonce ve čtyřech kategoriích a to zásluhou Anny Chmelařové, Kateřiny Bžatkové, Tomáše Davida a Martina Kince.

Třetí závodní den byl na programu opět foxoring, postavený v pichlavých hustnících na mapě Varvara. Další vítězství si připsala Daniela Trpáková a třetí místo Samuel Svatek. I když nás další den čekal ještě jeden závod, zorganizovali jsme si v noci takový vlastní hamfest, protože to byla poslední příležitost společně oslavit naše výsledky.

Nakonec se tedy běžela osmdesátka, kterou nám sice ztížil nepříjemný déšť a únava po hamfestu, ale přesto Češi opět vyhráli čtyři první místa a to v úplně stejné sestavě jako na sprintu a do Chebu ještě putovalo stříbro Daniely Trpákové. Po skončení závodů se česká výprava rozdělila, část letěla zpátky domů a část si ještě svůj pobyt u moře prodloužila. Všichni si ale každopádně bulharské závody užili a nasbírali zase nové zkušenosti.

DaTr

ZDE výsledková listina


mapa foxoring 1


mapa foxoring 2

 

mapa sprint


mapa 80m

mapa 2m


- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //