Mistrovství ČR - 144 MHz a 3,5 MHz - Hradec Králové 27-29.9.2019

Mistrovství ČR v ROB na klasice - Hradec Králové 27-29.9.2019

Poslední zářijový víkend proběhlo Mistrovství České republiky na klasických tratích. Závodilo se na Biřičce (2m) a na Stříbrném rybníku (80m). Chebský oddíl ROB měl hojnou účast, v sobotu běželo 27 závodníků, v neděli pak 31. Bydlení bylo v kempu Stříbrný rybník, část byla v chatkách a část v tzv. bungalovech (chatky byly lepší).
Sobotní dvoumetr se běžel na mapě Biřička na jih od Hradce a západně od silnice  na Svitavy. Na start se šlo poměrně daleko do lesa. Cíl jsme tipovali vpravo od startu, což se nakonec ukázalo jako správné. Závodní prostor byl rovinatý s mírným zvlněním, dobře prostupný a s množstvím kolmo křižujících cest. Nejlépe se s tratí srovnali Hryzka a Žán, kteří vybojovali zlato, stříbro získali Wyba a Alena, pro bronz si doběhli Ája a Dandroid. Na čtvrtém místě doběhli Trable, Laura, Mlčoch, Peggy a Mirek.
Nedělní osmdesátka se běžela na mapě Stříbrný rybník, tentokrát na východ od již zmíněné silnice. Terén byl podobný, nicméně více zarostlý a trochu členitější. Na start se šlo opět přes kilometr daleko do lesa, což nebývá příliš obvyklé. Ve svém prvním závodu na celorepublikové úrovni zazářila Žanda, která si v kat. D12 doběhla pro stříbrnou medaili. Na stupně vítězů ji doprovodila starší sestra Ája, která zvítězila. Další zlatou vybojovali Hryzka a Pulec. Žán byl z prvního místa diskvalifikován pro porušení pravidel ohledně cílového koridoru. Škoda. Stříbrnou medaiili mimo Žandy získali Sysel a Alena, bronzovou Mlčoch, Dobden a Mirek. Na bramboře zůstali Špageta a Peggy. Po dvouapůl leté pauze, způsobené zraněním kolena a následnou operací, se na závody vypravil i Raška, který oba závody absolvoval v mírnějším tempu a doběhl na šestém místě. Dvoumetr dobře zaběhl další nováček v týmu : Paklíč. Naopak Korálek pro poruchu na sluchátkách skončil na konci startovního pole.

výsledky 144 MHz   výsledky 3,5 MHz

mapy a fotografie
závod v pásmu 144 MHz


závod v pásmu 3,5 MHz
                

další fotografie v sekci fotogalerie - závody
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //