Zimní soustředění Prášily 23-28.2.2020

Zimní lyžařské soustředění Prášily 23.2.-28.2.2020
 
Po loňském prvním zimním soustředění jsme i letos o jarních prázdninách vyrazili na běžky do Prášil, tentokrát v trochu větším počtu 27 osob. Také na toto soustředění jeli ti, kteří dosud na běžkách nikdy nestáli - Nikča a Korálek. Sněhové podmínky byly mizerné, v samotných Prášilech byla jen jedna velká hromada sněhu, kterou tam v minulosti nahrnuly traktory s radlicí a ještě nestačila roztát. Takže ve hře byla i varianta pouze běžecká. Naštěstí na Modravě (20 km) a na Kvildě (30 km) nějaké běžecké stopy byly upravené z víkendového SKI Šumavského maratonu. V noci ze středy na čtvrtek začalo sněžit a vydrželo to do pátku, napadlo cca 25 cm sněhu. Nejpilnější běžkaži naběhali za 5 dnů téměř 100 km.
 
Neděle - kondiční výklus po cyklostezce směr Železná Ruda/Hartmanice.
Pondělí - celodenní lyžování Modrava - Modravský potok - Na Ztraceném - Březník.
Úterý - polodenní lyžování Modrava - Modravský potok - Na Ztraceném - Ptačí nádrž - Březník; odpoledne regenerační výklus.
Středa - prohlídka vlčího výběhu v Srní a pěší výstup k Prášilskému jezeru.
Čtvrtek - celodenní lyžování Modrava - Modravský potok - Na Ztraceném - Ptačí nádrž - Březník; druhá skupina Prášily - Liščí díry - Poledník.
Pátek - krátký lyžařský trénink po cyklostezce směr Železná Ruda/Hartmanice.
 
Večery byly vyplněny jednak mapovými úkoly, přednáškami o taktické přípravě a o stravování sportovce, jednak hrou na kytaru (a doprovodné nástroje) se zpěvem a rovněž soutěží dvou družstev "Lucky Luck" versus "Čtyři Doltonové".
 
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //