LOB - sprint Český pohár a Mistrovství ČR na krátké trati 26-27.2.2022

Lyžařský orientační běh - Český pohár - sprint a Mistrovství ČR v midlu

Pro zimní sezónu 2021/2022 jsme se zaregistrovali i v sekci LOB (ČSOS) - Danča, Hryzka, Sysel a Mirek. Vzhledem k tomu, že všechny závody se odehrávaly na východě republiky (mimo listopadových v Německu kolem Velkého Javoru), tak jsme absolvovali závody pouze v "domácích" prostorech - v okolí biatlonového areálu Eduard u Jáchymova. Zde se od 22.2. do 26.2. rovněž konalo Akademické Mistrovství světa v LOBech.

Mapy pro LOB jsou zjednodušené, bez detailů a cesty jsou vyznačeny pro jízdu na lyžích. Souvislá = rolba, čárkovaná = skútr, tečkovaná = lyže. Ovšem orientovat se ve změti cest a cestiček, zvláště pokud si před vámi jedoucí běžci vytvoří své stopy, je někdy obtížné. A pokud byste se domnívali, že vyznačené lyžařské stopy vedou po lesních cestách, tak chyba lávky, jezdí se jak po cestách, tak i kros mezi stromy. Většina závodníků má mapu na mapníku, který je na držáku připnutém na hrudi, aby na ni viděli. My jsme měli domácí výrobu, sice také otáčivou, ale jen visící na popruzích, což trochu zdržuje a činí nároky na paměť (NAMAPUJ A PAMATUJ).

Sobotní sprint startoval u silnice na Mariánskou, cíl byl v areálu Eduard. Bruslit se pořádně (alespoň z mého pohledu) dalo jen na širokých cestách, jinak to bylo na soupaž nebo něco mezi tím. V postupu mezi 3. a 4.kontrolou jsem se ztratil a to mě pak stálo cca 8 minut (nebyl jsem sám, Hryzka taky zabloudila). Jeden celkem nebezpečný sjezd jsem nakonec musel zabrzdit řízeným pádem do sněhu.

Naše výsledky: Hryzka (D17B) 21/23, Sysel (D35B) 8/14, Mirek (H55B) 10/11

Nedělní krátká startovala na jižním konci mapy u louky, cíl byl opět na Eduardu, dojezd z druhé strany areálu. Tentokrát se dalo jet trochu po lepších cestách (nicméně oklikou), ale držel jsem se stále v mapě. Na druhou stranu to bylo v lese po úzké stopě po skútru docela dobrodružné. Danča, která v sobotu pro zdravotní potíže nestartovala, si to ale nakonec pochvalovala.

Naše výsledky: Hryzka (D17B) 23/23, Danča (D21) 25/27, Sysel (D35B) 16/21, Mirek (H55B) 13/16

 

ZDE ještě mapy v pdf, výsledky najdete na ORISu.

Mirek

foto nějaké

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //