Pohár přátelství 2022 - Albrechtice n/Vlt. 7-9.10.2022

Pohár přátelství 2022 - Písek - 7-.9.10.2022

Tak prý naposledy do Písku, slíbili pořadatelé z AFK ohledně letošního ročníku Poháru přátelství, jinak dvou klasik zařatených do NŽ. Původně 32 členná chebská výprava se smrskla na 26 z důvodu onemocnění nebo jiných zdravotních potíží či náhlých pracovních povinností. Závodilo se na mapě Matka nedaleko Albrechtic n/Vlt., kde bylo rovněž centrum soutěže.

Sobotní závod v pásmu 144 MHz přinesl velké rozdíly v časech téměř ve všech kategoriích. Na stupně vítězů se postavili : Jarda (M70) - 1.místo, Smajlík (D14), Kiki (D16) - 2.místo, Danča (D21), Tereza (D45) - 3.místo. Nepopulární brambora zůstala Alíkovi (D16), Kryštofovi (M12) a Žánovi (M16).

Výsledky nedělního závodu v pásmu 3,5 MHz : Žán (M16) - 1.místo, Smajlík (D14), Ája (D16), Danča (D21), Peggy (M16) - 2.místo, Tereza (D45), Moták (M12), Dobden (M16), Pepa (M60) - 3.místo, Kiki (D16) - 4.místo

ZDE kompletní výsledková listina

Reportáž od Rašky:

Po deštivých dnech pořadatelé z AFK objednali na 45. ročník Poháru přátelství takřka ideální počasí. Bez deště, chvílemi sluníčko, na toto roční období nadstandardní teploty, jen po ránu už bylo chladno. Mapa v blízkosti ubytování byla velmi dobré kvality. Je vidět, že spolupráce v oddílem OB z Písku se pořadatelům opakovaně vyplácí a vydělávají na tom všichni závodníci. 
První den se běžel dvojmetr. Umístění startu a cíle ukazovalo, že kontroly budou ve vějíři, tedy taktika byla v podstatě jasná. Začít vpravo a postupně obíhat doleva na cíl. Výhodou pro některé kategorie bylo, že jejich koridor vedl po dlouhé rovné asfaltové silničce, což usnadňovalo zaměřování. Vysílače měřily jako na dvojmetru, občas perfekně, občas dvojmetrově. Kdo byl zbrklý a neměřil průběžně, pocítil to na výsledku. Časy byly v některých kategoriích o trochu kratší než doporučené.
Nedělní osmdesátka na stejné mapě nabídla tratě ve tvaru pětky. I v neděli vedl jeden z koridorů po dlouhé rovné asfaltce. Některé vysílače dále od startu byly podle mě dost slabě slyšet, to mělo vliv na přesnost prvotních záměrů. Pomalá dvojka byla v porovnání s ostatními rozjetá a výrazně hlasitější. 
Celkově velmi povedené závody. Prostory u Písku, i přes opakované pořádání PP ve zdejších lesích, mají ještě potenciál pro další závod, tak uvidíme příští rok.

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //