Pohár přátelství 2023 - Albrechtice n/Vlt. 6-8.10.2023

Pohár přátelství 2023 - národní žebříček (2x klasika) - Albrechtice n/Vlt. - 6-8.10.2023

Podruhé za sebou do Albrechtic a asi popáté do Píseckých hor jsme  vyrazili na poslední republikové závody v ROB, již tradičně pořádané Fox klubem Praha. Písecké hory jsou zmapované téměř celé a tak se běhalo na jejich východním okraji na mapě Ostrý vrch. Pořadatel sice avizoval revizi mapy, ale zejména na oplocenkách to nebylo moc vidět... Tratě stavěl Tomáš a rozhodně se závodníky moc nemazlil. Zejména juniorské a seniorské kategorie naběhali v každém závodu přes 10 km. Závodnímu prostoru vévodily dvě věci : samotný vrch Ostrý a potom poměrně rozlehlá, nově zřízená obora. V pásmu 80 m byla jedna z kontrol umístěna přímo za touto oborou a závodníci ji museli obíhat zleva nebo zprava, což se neobešlo jednak bez protiběhů a jednak bez dlouhých postupů po asfaltové silnici.Závod v pásmu 2 m byl již zajímavější, nic tomu neubralo ani to, že start byl na stejném místě jako předchozího dne.

Soutěžilo se jak v jednotlivcích, tak i v tříčlenných drustev o Pohár přátelství. Sice jsme postavili 4 družstva (MD12/14 - MD16/19/20 - MD40-), ale protože si Bingo krátce po startu v prvním závodě pochroumala koleno, do bojů se zapojila jen tři družstva.

Medailová umístění 80 m:
1.místo: Želva, Žán, Jarda
2.místo: Ája, Mirek, Láďa
3.místo: Julča, Žanda, Smajlík,
 
Medailová umístění 2m:
1.místo: Julča, Ája, Jarda
2.místo: Želva, Žán, Láďa
3.místo: Žanda, Mirek
 
Celkové umístění v PP 2023:
1.místo: Ája, Žán, Jarda
2.místo: Julča, Žanda, Želva, Láďa
3.místo: Mirek
 
Soutěž družstev: 1.místo - Pardubice, 2.místo - Cheb (Žanda, Žán, Jarda), 3.místo - Bílovice n/Sv.
 
Byli vyhlášeni rovněž vítězové NŽ 2023. Z našeho oddílu Bingo (D12), Žán (M16), Jarda (M70).
 
ZDE výsledky 80 m          ZDE výsledky 2 m          ZDE výsledky celkové
 
Mapa 80 m:
 
FOTO
 
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //