Orientační běh - Plzeň 6-7.4.2024

Mistrovství oblasti ve sprintu a první žebříčkové závody ZČO - Plzeň 6-7.4.2024

Na první závody ZČO jsme vyrazili (v omezeném počtu) do okolí Plzně. V sobotu byly na programu dva závody: mistrovství oblasti ve sprintu a krátká trať. Výborně zaběhla Bingo (D14), která svou kategorii vyhrála, stejně tak jako Raška (H65) a Jarda (H75). Krásné 2.místo vybojovala Žanda (D16) a na velkou bednu se dostal čtvrtý Ondra (H21) a šestý Žán (H18). V první desítce skončily ještě sedmá Tereza (D35) a osmá Ája (D18).Ale protože do mistrovství oblasti se nezapočítávají cizinci a závodníci z jiných oblastí, tak titulem mistr ZČ oblasti se mohou pyšnit ještě Žanda a Ondra, titulem vicemistr pak Ája a Žán.

Krátká trať již tak výsledkově úspěšná nebyla, na stupně vítězů se postavili pouze veteráni Jarda (H75) na prvním místě a Raška (H65) na třetím místě. Konkurence byla velice silná a hlavně mezinárodní, protože v okolí Plzně již trénují budoucí účastníci červencového Mistrovství světa juniorů (JWOC 2024). V první desítce se tak umístili na sedmém místě Žanda (D16), Tereza (D35) a Žán (H18), který byl první z českých závodníků a před ním se umístili jen cizinci.

Nedělní klasika byla podobná krátké trati. Jarda (H75) první, Raška (H65) druhý, Žán (H18) pátý a Žanda (D16) s Terezou (D35) na sedmém místě. Podle komentáře Rašky byla krátká i klasika náročná jak mapově, tak i běžecky, neboť uspíšené jaro a zelená křoviska, maliní a ostružiní udělaly své.

Kompletní výsledky jsou na ORISu.

Foto a mapy: mapy 1 a mapy 2 (v pdf)

     

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //