4 days ARDF - Mariánské Lázně 5-8.7.2018

4 days ARDF 2018 - Mistrovství ČR ve štafetách a foxoringu 2018

Vážení sportovní přátelé a radioorientační běžci,
dovolujeme si Vás přivítat v Mariánských Lázních na tradičních vícedenních závodech, které zahrnují M ČR ve štafetách a foxoringu a závody NŽ na klasice v obou pásmech. Na této stránce najdete postupně všechny potřebné informace a pokyny k závodům.


Propozice CZE          Propozice EN         přihláškový formulář

Vzhledem k majetkovým přesunům v DD Zlatý zámek (část objektu po 15ti letech vysoudila církevní instituce) je kapacita ubytování v ZZ omezena. Naopak tělocvična v bývalých kasárnách ve Velké Hleďsebi - Klimentově je dostatečně velká pro ty, kterým nevadí spát na karimatce.

Pokyny obecné    Pokyny štafety        Pokyny 144 MHz       Pokyny 3,5 MHz       Pokyny foxoring

Pokyny komplet CZE        Instructions EN

Přihlášení závodníci:          štafety          144 MHz      3,5 MHz      foxoring

Startovní listina:                  štafety          144 MHz       3,5 MHz       foxoring   

Výsledková listina:               štafety         144 MHz        3,5 MHz       foxoring

Protokol ze soutěže           Oficiální výsledková listina

mezičasy štafety              mezičasy 2m            mezičasy 80m             mezičasy foxoring

Mapy:



Akci podpořili:

       

Článek pro Chebský deník:

4 denní závody v ROB – Mariánské Lázně – 19 medailí do Chebu

Letní prázdniny jsou ve znamení vícedenních závodů a nejinak tomu bylo v červenci v Mariánských Lázních, kde chebský oddíl ROB pořádal 4 denní závody v rádiovém orientačním běhu. Jejich součástí bylo i Mistrovství ČR ve štafetách a Mistrovství ČR ve foxoringu. Zbylé dva závodní dny vyplňovaly klasiky v pásmech 144 MHz a 3,5 MHz. Soutěže se zúčastnilo na 170 závodníků z pěti zemí, mimo „domácích“ přijeli i závodníci z Polska, Litvy, Slovenska a Ruska.

 Závod tříčlenných štafet má jako jediný v ROB hromadný start, přičemž jednotlivé úseky pro členy štafety jsou rozdílné a to i v rámci jedné štafety. Závodník při hromadném startu tedy neví, které kontroly vyhledávají jeho soupeři, neboť tyto kontroly má každý napsané na své soutěžní mapě. Štafety se běžely v prostoru Malého Lida (mapa Prachárna) a na start se postavilo celkem 44 štafet v 9 kategoriích. Chebský oddíl vzhledem k pořádání postavil pouze tři štafety, přičemž v kategorii D14 zvítězila štafeta ve složení Laura Gillarová, Daniela Šimáčková a Anna Chárová, druhé místo obsadila štafeta ve složení Kristýna Novotná, Victoria Maierová a Barbora Doubravová.
Druhým závodem byl dvoumetr (pásmo 144 MHz) a běželo se na mapě Výhledy v prostoru mezi Krakonošem a Karkulkou. Přestože závodní prostor byl poměrně malý, podařilo se stavitelům tratí vměstnat do lesa 8 kontrol. Start se nacházel u silnice na Zádub, cíl potom pod vyhlídkou Hamelika. Závodníci tak oběhli celý závodní prostor až za Prelátův a Pirátův pramen. V kategorii D12 obsadila všechna tři první místa chebská děvčata v pořadí Barbora Doubravová, Daniela Šimáčková a Kristýna Novotná. V kategorii M12 se na druhém místě umístil Albert Plevný a v M16 skončil třetí Samuel Svatek.
Dalším závodem byla klasika na osmdesátce, tj. v pásmu 3,5 MHz. Na tento závod se jelo asi 20 km do údolí za Kňafákem (Úbočí – Podlesí) a závodníky čekal dlouhý závod ve velice těžkém a kopcovitém terénu. Už jen startovní koridor a výběh do závodního prostoru přinesl stoupání kolem 100 m na úseku 800 m délky. Druhé místo v D12 vybojovala Kristýna Novotná, Laura Gillarová v D14 s převahou zvítězila. Stříbro získala i Dominika Daňková v D16. Albert Plevný tentokrát skončil na třetím místě, stejně jako Jan Trpák (M16).
Posledním sportovním kláním 4 denních závodů bylo Mistrovství ČR ve foxoringu, což je kombinace klasického orientačního běhu a ROB. Závodilo se na mapě Srnčí hřbet v prostoru mezi hřbitovem M.Lázních, železniční tratí a Valy u ML. Na závodníky čekalo 5-10 kontrol podle jednotlivých kategorií. Vítězné časy kolem 40 minut ukázaly, že sil bylo ještě dost. Kategorii D12 opět ovládla chebská děvčata, když na prvním místě doběhla Barbora Doubravová a na druhém Daniela Šimáčková. Laura Gillarová a Anička Chárová v D14 obsadily čtvrté a páté místo, Petra Liďáková, Dominika Daňková a Nela Stahlová v D16 se seřadily na druhém až čtvrtém místě, když nestačily jen na Jekatěrinu Rozhkovou z Ruska. Albert Plevný zkompletoval po vítězství v kat. M12 celou sbírku medailí, Petr Král v M14 doběhl třetí a Samuel Svatek obsadil v M16 druhou příčku.
Chebský pořadatelský oddíl se své role zhostil podle ohlasů závodníků na výbornou a ještě si domů v žákovských a dorosteneckých kategoriích přivezl tři tituly Mistra ČR a dalších 16 medailí. Soutěž byla podporována Městem Mariánské Lázně, státním podnikem Lesy ČR a Asociací ROB ČR.

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //